top of page
Zoeken
  • DDGD - De Grom Glas Design

Condensatie op het glas, wat is het en hoe voorkom ik het?

Oorzaak van condensatie achterhalen

Condensatie treedt op wanneer waterdruppels neerslaan op een koud oppervlak omdat er vochtige lucht mee in contact komt. Om condensatie op ramen te verminderen, is het van cruciaal belang om eerst vast te stellen waar de condensatie zich voordoet. Is het aan de binnenkant van het raam, de buitenkant van het raam of tussen de ruiten?schuifdeur gals in lood

Condensatie op de binnen- of buitenkant van de ramen

Condens op de buiten- of binnenkant van uw ramen komt het meest voor in de winter. Naarmate de binnenlucht droger wordt of het glasoppervlak warmer, begint de condensatie te verdampen. Condens is een teken dat uw woning een te hoog vochtgehalte heeft. Om dit te vermijden, moet u er dus voor zorgen dat uw woning voldoende geventileerd wordt of de oorzaak van het vocht aanpakken. Doet u dit niet, dan kan dit op den duur leiden tot vochtproblemen, rottend hout en degradatie van het isolatiemateriaal.


Condensatie tussen de beglazing

In dit geval hebben we het over condens die aan de binnenkant van dubbele of driedubbele beglazing zit. U kunt de condens dus niet aanraken. Hierbij stelt er zich een groter probleem met uw beglazing, want het betekent dat het vocht tot daar kan geraken. In principe is dubbele of driedubbele beglazing hermetisch afgesloten en geïsoleerd. Vormen er zich druppeltjes tussen de glaslagen, dan zit het probleem hem dus in de afdichting. In dat geval is het vervangen van de beglazing, met behoud van het volledige raam een snelle en goedkope oplossing. DGGD (De Grom-Glas Design) is gespecialiseerd in het plaatsen van hoogrendementsglas en helpt u graag met de vervanging van het glas.


Wenst u meer informatie over de condensatie van ramen of het vervangen van glas? Neem contact op met DGGD (De Grom-Glas Design).

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page