top of page
Zoeken
  • DDGD - De Grom Glas Design

Premie voor hoogrendementsglas van Fluvius wordt “Mijn Verbouwpremie”

De kans is groot dat u en uw huishouden er de laatste maanden helaas ook mee te maken hebben gekregen: de explosief toenemende energieprijzen in ons land. Voor sommigen betekenen deze stijgingen honderden euro’s meer op de jaarlijkse energiefactuur en dat is niet voor iedereen even betaalbaar. Als gevolg van deze uit de hand gelopen situatie zoeken steeds meer mensen creatieve manieren om hun energiekosten toch nog enigszins onder controle te houden. Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om de kosten van uw energieverbruik te verlagen. Bij DGGD in Ninove dragen we in dat opzicht graag ons steentje bij.


Optimale isolatie met behulp van hoogrendementsglas


Een betere isolatie van uw woning leidt tot een lagere energiefactuur voor uw huishouden, al is deze vanzelfsprekend ook afhankelijk van andere factoren, waaronder de grootte van uw woning en de manier waarop uw huishouden energie verbruikt. Echter, hoe beter de isolatie van de woning, hoe minder warmte ontsnapt en hoe minder koude binnendringt.


Hoogrendementsglas kan daarbij een belangrijke toegevoegde waarde hebben. Waar de spouw – de ruimte tussen de verschillende platen van het glas – normaliter gevuld is met lucht, is deze bij hoogrendementsglas gevuld met een isolerend gas. In combinatie met een speciale metaalcoating aan de binnenzijde van de glasplaat houdt hoogrendementsglas zo de warmte in uw woning, zonder dat het zonlicht tegenhoudt.Premie voor installatie van hoogrendementsglas


Om de installatie van hoogrendementsglas in Vlaanderen aan te moedigen, stelt de overheid premies ter beschikking. Waar de premie voor hoogrendementsglas in het verleden een aparte premie betrof, maakt deze sinds 1 juli 2022 deel uit van “Mijn VerbouwPremie”. Deze kan vanaf 1 oktober 2022 simpel online aangevraagd worden. Geen zorgen als u al geïnvesteerd heeft in hoogrendementsglas of als u de installatie heeft voorzien voor de periode tussen 1 juli en 1 oktober. In de meeste gevallen kunt u de premie voor hoogrendementsglas alsnog met terugwerkende kracht aanvragen.


Voor meer informatie over hoogrendementsglas kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met DGGD in Ninove!


Voor meer informatie over het aanvragen van de premie voor hoogrendementsglas kunt u terecht op de site van Vlaanderen:


389 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page