top of page
Zoeken
  • DDGD - De Grom Glas Design

Veiligheidsglas en wettelijke vereisten: bescherming in stijl

Toepassing veiligheidsglas in doucheruimtes, op balustrades en meer

Veiligheidsglas is een essentieel element in moderne architectuur en interieurontwerp. Het biedt niet alleen een esthetische meerwaarde, maar voldoet ook aan belangrijke wettelijke vereisten om de veiligheid van mensen te waarborgen. In deze blog bespreken we de wettelijke vereisten voor veiligheidsglas in specifieke situaties, zoals doucheruimtes en glazen balustrades.


schuifdeur gals in lood

Doucheruimtes

Doucheruimtes zijn een cruciale plek waar veiligheidsglas een must is. De wetgeving vereist dat douchewanden en deuren gemaakt zijn van veiligheidsglas om verwondingen te voorkomen. Gehard glas is hier vaak de standaardkeuze vanwege zijn sterkte en veiligheidseigenschappen. Het breekt in kleine, onscherpe stukjes in plaats van scherpe scherven, wat het risico op ernstige snijwonden minimaliseert.


Glazen balustrades

Glazen balustrades zijn een populaire keuze voor trappen, balkons en terrassen vanwege hun transparantie en esthetische aantrekkingskracht. Om aan de wettelijke vereisten te voldoen, moeten balustrades doorgaans gemaakt zijn van gelaagd glas of gehard glas, afhankelijk van de lokale regelgeving. Dit vermindert het risico op doorvalongevallen en verhoogt de algemene veiligheid.


Overige toepassingen

Naast doucheruimtes en balustrades zijn er nog tal van andere situaties waarin veiligheidsglas vereist kan zijn. Denk aan glazen deuren, wanden in openbare gebouwen, vitrines in winkels en meer. Het type veiligheidsglas dat vereist is, kan variëren afhankelijk van de specifieke toepassing en lokale bouwvoorschriften.


Veiligheidsglas als integraal onderdeel van ontwerp en bouw

Het is van cruciaal belang om te voldoen aan bovenstaande wettelijke vereisten, niet alleen om boetes te voorkomen, maar vooral om de veiligheid van bewoners, bezoekers en gebruikers van de ruimte te waarborgen. Veiligheidsglas helpt ongelukken te voorkomen en biedt gemoedsrust in een wereld waar veiligheid voorop staat. Veiligheidsglas is een integraal onderdeel van moderne bouw- en ontwerppraktijken. Het biedt niet alleen bescherming, maar voegt ook een vleug elegantie en stijl toe aan elke ruimte. Door te voldoen aan de wettelijke vereisten voor veiligheidsglas investeren we in de veiligheid en het welzijn van iedereen die onze gebouwen betreedt. Kies dus verstandig en geniet van de schoonheid van veiligheidsglas in uw leefruimtes.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page